Vuonna 1973 rakennettu rivitaloyhtiö päätti ehkäistä vesivahinkoja Main-IoT-vuotovahtien avulla. Aikaisemmin yhtiössä on sattunut vesivahinkoja 1–2 kertaa vuodessa. Toimintavarmoille vuotovahdeille oli kysyntää, jotta vuodot havaittaisiin ajoissa ennen suurempia vahinkoja.

– Asuntojen tilanne putkien kunnon ja vuotovahtien suhteen ei ollut yhtenäinen. Osassa asunnoista on uudet putket ja osassa vielä uusimatta. Myös muutamia patterilla toimivia vuotohälyttimiä oli hankittu joihinkin asuntoihin vuosien varrella. Näiden vahtien heikkoutena kuitenkin on, että vuodon havaitseminen edellyttää asukkaan paikallaoloa, taloyhtiön huoltopäällikkönä toimiva osakas Jukka Loimu summaa lähtötilannetta.

Helppo ja nopea asennus

 Jukka Loimu tutustui Xortecin Main-IoT-vuotovahteihin Jyväskylän sähkömessuilla ja esitteli laitteen hallituksen kokouksessa. Vuotovahteja tilattiin 31:n asunnon yhtiöön yhteensä 43 kappaletta: 31 vahtia kahdella anturilla ja 12 yhdellä anturilla. Vuotovahdit ne sijoitettiin asuntojen keittiöihin tiskialtaiden läheisyyteen ja astianpesukoneiden alle sekä mahdollisten muiden riskipaikkojen läheisyyteen.

– Laitteet on todella helppo asentaa, joten koimme hyödylliseksi laittaa niitä myös muihin riskikohteisiin, kuten esimerkiksi vesiboilerien, ulkovesipisteen venttiilin ja veden jakotukin alle, Loimu kertoo.

Hälytykset suoraan puhelimeen

Vesivuodon sattuessa Main-IoT-vuotovahtien hälytykset ohjautuvat puhelimeen. Laitteet havaitsevat myös pienemmät vuodot, joiden huomaaminen aikaisemmin oli vaikeaa. Varhaisen havaitsemisen myötä vuotoihin päästään puuttumaan ajoissa ja vesivahingot voidaan estää.

– Hinta-laatusuhde on tässä vuotovahdissa kohdallaan. Jos nämä ehkäisevät yhdenkin vähän isomman vahingon, laitteet ovat jo maksaneet itsensä takaisin. Varmuudesta kannattaa myös maksaa, sillä nyt vahingon havaitseminen ei edellytä, että asukas on kotona, Loimu sanoo.

Vuotovahdit jo tositoimissa

 Jukka Loimun mukaan vuotovahtien käyttöönotto sujui ongelmitta ja laitteen hyvät ohjeet saavat häneltä kiitosta. Vuotovahdit tulivat taloyhtiössä tarpeeseen, sillä asennuksen jälkeen hälytyksiä on ollut kaksi kappaletta. Loimu ja muut asukkaat ovat olleet vuotovahteihin tyytyväisiä.

– Suosittelen näitä ehdottomasti muillekin. Main-IoT-vuotovahdit ovat hyviä ja toimivia laitteita, Loimu summaa.